Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Скеровано до суду обвинувальний акт щодо майора медслужби, який скоїв наїзд на курсанток у Києві

     

   За процесуального керівництва військової прокуратури Київського гарнізону Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону до Шевченківського районного суду м. Києва скеровано обвинувальний акт щодо майора медичної служби. Офіцер підозрюється у вчиненні ДТП, внаслідок якої постраждали курсантки військової медичної академії.
 
   У ході досудового розслідування встановлено, що 25.08.2020 співробітник військової медичної академії, керуючи автомобілем марки TOYOTA PRIUS, рухався по території однієї з військових частин, яка дислокується у Шевченківському районі м. Києва. Вказана особа, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння (понад 2 проміле), здійснила наїзд на трьох курсанток вищевказаної військової медичної академії, внслідок чого їм спричинено тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

   Винуватця ДТП затримано безпосередньо після наїзду на підставі ст. 208 КПК України. На місці події працювала група військових прокурорів Київського гарнізону та слідчо-оперативна група ГУНП у м. Києві.
 
   26.08.2020 затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України та застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою.
   
   Нагадаємо, що санкція ч. 2 ст. 286 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 1550