Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Солдату Національної гвардії України, який підозрюється у вчиненні нестатутних взаємовідносин, що спричинили смерть співслужбовця, обрано запобіжний захід

      

   Суд обрав запобіжний захід військовослужбовцю військової частини НГУ, яка дислокована у м. Вишгород на Київщині.

   Встановлено, що 03.10.2020 вказаний солдат строкової служби порушив статутні правила взаємовідносин між військовослужбовцями за відсутності між ними відносин підлеглості. Він застосував насильство до свого співслужбовця, примусивши останнього віджиматися від підлоги, після чого наніс удар кулаком правої руки в область грудної клітини. Від отриманого удару постраждалий втратив свідомість та не приходячи до тями помер.

   05.10.2020 фігуранта затримано, наступного ж дня йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого  ч. 3 ст. 406 КК України.

   Процесуальне керівництво за вказаним фактом здійснюється Військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону, досудове розслідування -  Територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Києві.

   07.10.2020 рішенням Печерського районного суду м. Києва підозрюваному військовослужбовцю НГУ обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб з утриманням його на гауптвахті Центрального управління Військової служби правопорядку по м. Києву та Київській області.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 2058