Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Солдата Національної гвардії України повідомлено про підозру у вчиненні нестатутних взаємовідносин, що спричинили смерть потерпілого

     

   Військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону затримано солдата-строковика Національної гвардії України, військовослужбовця військової частини, яка дислокована у м. Вишгород Київської області.

   Установлено, що 03.10.2020 вказаний військовослужбовець, порушуючи статутні правила взаємовідносин між військовослужбовцями за відсутності між ними відносин підлеглості, застосував насильство до свого співслужбовця, а саме примусив останнього віджиматися від підлоги, після чого наніс удар кулаком правої руки в область грудної клітини, від чого постраждалий втратив свідомість та, не приходячи до тями, помер.

   Досудове розслідування за вказаним фактом здійснюється Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у м. Києві, за процесуального керівництва військової прокуратури Дарницького гарнізону.

   Військовослужбовця затримано в порядку ст. 208 КПК України та вручено йому повідомлення у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 3 ст. 406 КК України.

   Наразі триває проведення судово-медичної експертизи та слідчих дій з метою встановлення об’єктивних обставин вчиненого злочину, за результатами яких буде прийнято рішення про остаточну кваліфікацію дій підозрюваного.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 3326