Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Обвинувальний акт щодо офіцера, який втратив військове майно, скеровано до суду

     

   За процесуального керівництва військової прокуратури Вінницького гарнізону Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону до Гайсинського районного суду Вінницької області скеровано обвинувальний акт щодо начальника зв’язку однієї з військових частин, дислокованої на Вінниччині.

   У ході досудового розслідування встановлено, що капітан ЗСУ у період з серпня по жовтень 2018 року та у жовтні 2019 року, порушуючи правила зберігання військового майна, допустив втрату 7-ми цифрових радіостанцій та іншого військового майна на загальну суму понад 47 тис . грн.

   Згідно із санкцією ч. 2 ст. 413 Кримінального кодексу України, за втрату або зіпсування ввірених для службового користування зброї, бойових припасів, засобів пересування, предметів технічного постачання або іншого військового майна внаслідок порушення правил їх зберігання, вчинені в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, офіцер може отримати покарання у виді позбавлення волі на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону


кількість переглядів: 1361