Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
3 роки за ґратами: вирок офіцеру СБУ за вчинення «смертельної» ДТП

     

   15.09.2020 військовою прокуратурою Київського гарнізону Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону у Верховному Суді відстояно вирок майору Служби безпеки України. Вказаному офіцеру Оболонський райсуд призначив покарання у виді 3 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки.

   Встановлено, що 09.10.2015 майор СБУ, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, керував технічно справним автомобілем марки BMW X5. Рухаючись поза межами безпечної швидкості руху у лівій крайній смузі проїзної частини проспекту Оболонський у напрямку проспекту Степана Бандери, він не вибрав безпечну швидкість руху, не врахував дорожню обстановку у темну пору доби та перевищив максимально допустиму швидкість, яка на даній ділянці дороги становить 60 км/год. Результатом цього став виїзд на клумбу та зіткнення лівою частиною автомобіля із електроопорою, внаслідок чого пасажир вказаного транспортного засобу отримав тяжкі тілесні ушкодження, від яких помер на місці події.

   На судовому засіданні військовою прокуратурою Київського гарнізону  Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону доведено необґрунтованість касаційних скарг сторони захисту, які вважали, що військовий невинуватий та йому призначено занадто суворе покарання.

   Прийнявши до уваги беззаперечні докази сторони обвинувачення, Верховний Суд України залишив скарги без задоволення, а вирок суду першої інстанції та ухвалу суду апеляційної інстанції – без змін.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 2788