Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура викрила на Чернігівщині групу військовослужбовців, які викрадали військове майно

     

   За процесуального керівництва військової прокуратури Чернігівського гарнізону викрито групу військовослужбовців у вчиненні крадіжки військового та іншого майна. Викриття відбулося за сприяння командування військової частини.

   Встановлено, що 05.08.2020,  двоє солдат ЗСУ, будучи днювальними парку військової частини, дислокованої у Чернігівській області, проникли до сховища, звідки викрали військове та інше майно на загальну суму понад 38 000 грн.

   Крадії скористалися тим, що мали безперешкодний доступ до території та майна парку.



   21.08.2020 року обом військовослужбовцям повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 410 КК України – «викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна або заволодіння ними шляхом шахрайства, вчинені військовою службовою особою із зловживанням службовим становищем, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або такі, що заподіяли істотну шкоду,  якщо вони вчинені в умовах особливого періоду, крім воєнного стану»  та ч. 3 ст. 185 КК України -  «крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому».

   Вжитими заходами забезпечено встановлення та повернення викраденого майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 1476