Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
7000 доларів хабара: військова прокуратура затримала на Київщині слідчого Нацполіції

     

   20.08.2020 військовою прокуратурою Київського гарнізону викрито злочинну діяльність слідчого СВ Бориспільського ВП ГУНП у Київській області.

   Вказаний старший лейтенант поліції вимагав неправомірну вигоду в розмірі 7000 доларів США від керівника одного з приватних підприємств за закриття щодо нього кримінального провадження.

   Установлено, що зазначену суму неправомірної вигоди він вимагав через посередника – працівника поліції одного з відділів поліціі ГУНП у Київській області

   20.08.2020 правоохоронцями задокументовано факт передачі посереднику грошових коштів у розмірі 7000 доларів США, безпосередньо в приміщенні одного з  Відділів поліції ГУНП у Київській області.

   Неправомірну вигоду в сумі 7000 доларів США виявлено та вилучено у повному обсязі.

   Цього ж дня підозрюваного - слідчого СВ Бориспільського ВП ГУНП в Київській області затримано військовою прокуратурою Київського гарнізону за оперативного супроводу співробітників Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю ГУ СБ України у м. Києві та Київській області СБ України, спільно із ДВБ НП України.



   Здійснення досудового розслідування доручено слідчим Територіального управління Державного бюро розслідувань у м. Києві.

   Санкцією ч. 3 ст. 368 ККУ затриманому офіцеру поліції передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 1982