Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Захист інтересів держави: з дочірнього підприємства «Укрспецекспорту» підлягає стягненню понад 900 тисяч гривень

     


   19.08.2020 господарським судом м. Києва задоволено позов заступника військового прокурора Центрального регіону України в інтересах держави в особі Міністерства оборони України до одного з дочірніх підприємств ДП «Укрспецекспорт».

   Встановлено, що у грудні 2018 року між Міністерством оборони України та вказаним дочірнім підприємством Державного підприємства «Укрспецекспорт» було укладено державний контракт на поставку продукції іноземних виробників за державним оборонним замовленням.

   Однак, в порушення умов контракту, Виконавцем зазначена продукція поставлена не була. Таким чином було порушено інтереси держави, а саме - несвоєчасно поставлено оборонному відомству військове майно, техніка, обладнання та продукція спеціального призначення.

   Зазначимо, що Міністерством оборони України на адресу  Виконавця неодноразово направлялись претензії, якими оборонне відомство вимагало повідомити про стан виконання умов контракту та дату поставки виробів, однак ці претензії Відповідачем не визнавалися.

   Враховуючи вищенаведені обставини, військовою прокуратурою Центрального регіону України з метою захисту інтересів держави скеровано до суду позовну заяву в інтересах Міністерства оборони України до вказаного дочірнього підприємства.

   За результатами судового розгляду позовну заяву задоволено. За порушення умов державного контракту на поставку продукції військового призначення з Виконавця підлягають стягненню  штрафні санкції на загальну суму 909 тисяч гривень.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 1711