Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Захист інтересів держави: за позовом військової прокуратури з приватного товариства за не виконання умов військового держконтракту підлягає стягненню 792 тисячі штрафу

     

   Господарським судом м. Києва задоволено позов заступника військового прокурора Центрального регіону України в інтересах держави в особі Міністерства оборони України до приватного акціонерного товариства.

   Відповідно до умов державного контракту, укладеного 24.11.2017 року між Міністерством оборони України та приватним товариством, підприємство-виконавець зобов’язувалося поставити 2 одиниці продукції спеціального призначення.

   В порушення умов вказаного контракту, станом на дату звернення до суду з позовом, підприємством виконання робіт з проведення державних випробувань не здійснено. Це призвело до неотримання оборонним відомством замовленої продукції, яка є необхідною для забезпечення обороноздатності Держави.

   Міністерством оборони України на адресу Підприємства неодноразово направлялись листи, якими оборонне відомство вимагало повідомити про стан виконання умов контракту та дату початку державних випробувань виробів, однак відповіді від Підприємства не надходили.

   Зазначимо, що затягування термінів поставки з боку комерційного підприємства підриває боєздатність Збройних Сил України та Військово – Морських Сил України і не дає змоги використовувати за призначенням військові вироби, які були вказані в контракті, укладеному на підставі державного оборонного замовлення.

   З метою захисту інтересів держави військовою прокуратурою Центрального регіону України скеровано до суду позовну заяву в інтересах Міністерства оборони України до приватного акціонерного товариства. 

   За результатами судового розгляду вказана позовна заява про стягнення штрафних санкцій на загальну суму 791 945,43 грн. за порушення умов державного контракту на поставку продукції військового призначення задоволена в повному обсязі.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 1822