Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військовою прокуратурою Вінницького гарнізону припинено діяльність групи фальсифікаторів алкогольних напоїв світових брендів

     

   Військовою прокуратурою Вінницького гарнізону Центрального регіону України припинено злочинну діяльність групи у складі 8 осіб - жителів міста Могилів-Подільський Вінницької області. 

   Досудовим розслідуванням установлено, що протягом 2020 року правопорушники налагодили протиправну схему незаконного транспортування територією України спирту та в подальшому виготовлення з нього алкогольних напоїв. Учасники групи відкривали підпільні цехи для виробництва фальсифікованих напоїв  з метою їх збуту на території України, використовуючи при цьому обладнання, що забезпечує масове виробництво.

   02.07.2020 в ході одночасного проведення 5 санкціонованих судом обшуків за місцями проживання організаторів протиправного «бізнесу», а також інших приміщень, які перебувають у їх користуванні, відшукано та вилучено загалом понад 20 тон спирту та алкогольних напоїв «сумнівного походження», які зберігалися у спеціальних поліетиленових упаковках, резервуарах та пляшках, а також фарбники, заготівки для розлиття концентрату та контрафактні товарні знаки відомих виробників орієнтовною вартістю понад 2,5 млн. грн.



   Досудове розслідування здійснюється слідчими ТУ ДБР у місті Хмельницькому, за оперативного супроводження відділу внутрішньої та власної безпеки по Могилів-Подільському прикордонному загону та оперативно-розшукового відділу Могилів-Подільського прикордонного загону,  із залученням 10 мобільного прикордонного загону «Дозор».

   Санкція ч. 2 ст. 204 КК України передбачає учасникам незаконного «бізнесу» покарання у виді штрафу від трьох тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2131