Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура Центрального регіону: притягнення до відповідальності керівного складу військових частин

     

   Військовою прокуратурою Центрального регіону України вживаються заходи щодо виявлення та притягнення до відповідальності керівного складу військових частин за приховування злочинів та подій, до яких причетні військовослужбовці.  

  Зокрема, військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України виявлено ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-15 КУпАП, у діях ТВО командира однієї з військових частин, полковника ЗСУ. Вказаний старший офіцер своєчасно не здійснив доповідь до військової прокуратури Київського гарнізону про факт вчинення 27.05.2020 2 військовослужбовцями цієї ж частини умисного вбивства цивільної особи та заволодіння транспортним засобом, який належав останньому. 30.06.2020 постановою Васильківського міськрайонного суду Київської області зазначеного офіцера визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу.

   Також військовою прокуратурою Київського гарнізону виявлено ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-15 КУпАП у діях підполковника ЗСУ, ТВО командира однієї з військових частин. Вказаний офіцер також не здійснив доповідь до військової прокуратури Київського гарнізону про факт отримання одним з підлеглих військовослужбовців суїцидальної травми. 01.07.2020 постановою Васильківського міськрайонного суду Київської області підполковника ЗСУ визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення та накладено адміністративне стягнення у виді щтрафу.

  Наголошуємо, що робота військової прокуратури Центрального регіону України щодо виявлення військових адміністративних правопорушень, триватиме і надалі.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 1969