Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військовою прокуратурою затримано провідного спеціаліста військкомату на одержанні 1500 доларів хабара

     

   11.06.2020 військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України викрито факт вимагання та одержання неправомірної вигоди провідним спеціалістом відділення комплектування Фастівського об’єднаного міського військового комісаріату  Київської області, державним службовцем категорії В.

   Установлено, що 11.06.2020 вказана особа отримала від громадянина України неправомірну вигоду у розмірі 1500 доларів США за не призов на військову строкову службу іншого громадянина України та визнання його непридатним до військовоі служби за станом здоров’я.

   Після одержання вказаної суми грошових коштів хабарницю затримано військовою прокуратурою Київського гарнізону в порядку ст. 208 КПК України спільно зі слідчими ГУ НП у Київській області за оперативного супроводу ГВ БКОЗ СБУ у м. Києві та Київській області.



   Наразі прокурорами та слідчими проводиться обшук у Фастівському ОМВК та інші невідкладні слідчі (розшукові) дії, встановлюються інші службові особи, причетні до цього злочину.

   Нагадуємо, що санкція ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2340