Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За привласнення та зберігання арсеналу боєприпасів військовослужбовець відповідатиме в суді

     

   За процесуального керівництва військової прокуратури Чернігівського гарнізону Центрального регіону України завершено досудове розслідування у кримінальному проваджені за обвинуваченням військовослужбовця військової служби за контрактом у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України.

   Встановлено, що у 2017 році солдат ЗСУ, перебуваючи у м. Ічня Чернігівської області, а також у ході виконання обов’язків військової служби у районі проведення антитерористичної операції на території Луганської теплоелектростанції, знаходив та привласнював боєприпаси та бойові патрони, які потім незаконно переправляв  до місця фактичного проживання.

   В ході санкціонованого судом обшуку в грудні 2019 року у обвинуваченого виявлено та вилучено 3 корпуси ручних гранат РГД-5, 4 підривники ручних гранат УЗРГМ (УЗРГМ-2), 1 запал від підривника ручних гранат типу УЗРГМ (УЗРГМ-2), бойові патрони, гранатометний постріл ВОГ-25П, дві стандартні 200 грамові тротилові шашки та половину 200 грамової тротилової шашки, картузний пороховий заряд до артилерійських пострілів роздільного гільзового заряджання масою 507,4 г, та штик-ніж.



   28.05.2020 військовою прокуратурою Чернігівського гарнізону обвинувальний акт щодо обвинуваченого військовослужбовця-контрактника скеровано для розгляду по суті до Ічнянського районного суду Чернігівської області.

   Санкція ч. 1 ст. 263 КК України передбачає йому покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 1669