Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військовою прокуратурою в Києві припинено діяльність злочинної групи та 4 нарколабораторій

     

   За процесуального керівництва військової прокуратури Київського гарнізону Центрального регіону України припинено незаконну діяльність злочинної групи, серед учасників якої - співробітник СБ України.

   Комплексом гласних та негласних слідчих (розшукових) дій установлено та задокументовано, що з березня по травень 2020 року учасники групи займалися систематичним виготовленням та реалізацію речовин, які відповідно до висновків експертів є наркотичними засобами. Реалізація психотропної речовини здійснювалася шляхом закладки пакетиків для покупців, які замовляли її через мессенджер «Телеграм», пересилкою  «Новою поштою» тощо.

   Загалом установлені слідством особи щомісячно виробляли по 5 кг психотропної речовини - амфетаміну, яку в подальшому збували.

   22.05.2020 затримано старшого сержанта, працівника 2 відділу Управління оперативного чергування та охорони Головного Управління внутрішньої безпеки СБ України, який за посередництва громадянина України придбав 100 гр психотропної речовини, що виявлена серед власних речей правоохоронця, а також його спільників. Фігурантів було затримано військовою прокуратурою Київського гарнізону спільно зі слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Києві, за оперативного супроводу ГУВБ СБ України.



   За результатами одночасно проведених 20 обшуків за місцями проживання учасників групи, а також інших приміщень, які перебувають у їх користуванні, виявлено 4 нарколабораторії, вилучено прекурсори, сипучі та рідкі речовини, ваги, пакети для фасування, пакетики з розфасованою речовиною (попередньо встановлено – з амфетаміном), пристрої для виготовлення та заготівлі наркотичних речовин.

   23.05.2020 Військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України повідомлено про підозру співробітнику СБ України та трьом його спільникам у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України.

   Відповідно до ч. 3 ст. 307 ККУ, незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені повторно, групою осіб, в особливо великих розмірах, - карається позбавленням волі на строк від дев’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2362