Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура Центрального регіону повідомила про підозру посадовцю, який розтратив понад півмільйона гривень

     

   06 травня 2020 року військовою прокуратурою Центрального регіону України в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні здобуто достатніх доказів та повідомлено про підозру полковнику, колишньому керівнику Міжвідомчого науково-дослідного центру з проблем боротьби з організованою злочинністю при Раді національної безпеки і оборони України, у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 191 КК України.

   Установлено, що вказана службова особа, зловживаючи своїм службовим становищем, використовуючи свої повноваження щодо можливості надання окремим науковим працівникам гнучкого режиму робочого часу, організації забезпечення матеріально-технічного функціонування Центру, а також розпорядження його майном і коштами, вчинила розтрату бюджетних коштів. Шляхом зайвого нарахування та виплати заробітної плати окремим підлеглим працівникам, полковник розтратив понад 500 тисяч гривень, частиною з яких заволодів.

   Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюється слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 1976