Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура затримала офіцера поліції на хабарі у 20 тисяч гривень

     

   05.05.2020 військовою прокуратурою Житомирського гарнізону Центрального регіону України в рамках контролю за вчиненням злочину задокументовано факти систематичного вимагання та одержання неправомірної вигоди в загальному розмірі 20 тис. грн. начальником одного із секторів реагування патрульної поліції Житомирського відділу поліцїї ГУНП в Житомирській області. За вказані кошти капітан поліції обіцяв «не втручатися» у підприємницьку діяльність, пов’язану із перевезенням та складуванням лісопродукції.

   Після одержання чергової частини неправомірної вигоди в розмірі 12 тис.грн. зловмисника затримано військовою прокуратурою Житомирського гарнізону спільно з Територіальним управлінням ДБР, розташованим у місті Хмельницькому, за оперативного супроводження ВБКОЗ УСБУ в Житомирській області.

 

   Санкція ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України передбачає поліцейському хабарнику покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2013