Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Вимагав 2500 доларів хабара: військова прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо голови сільради

     

   Військова прокуратура Житомирського гарнізону Центрального регіону України направила до суду обвинувальний акт стосовно Андрушківського сільського голови за фактом одержання неправомірної вигоди.

   В ході розслідування встановлено, що вказана службова особа, яка займає відповідальне становище, на початку серпня 2019 року висловила незаконну вимогу підприємцю про надання їй неправомірної вигоди у розмірі 2500 доларів США. За ці кошти посадовець обіцяв підприємцю безперешкодне отримання у власність земельної ділянки на території Андрушківської сільської ради з подальшою зміною її цільового призначення під АЗС із станцією технічного обслуговування.

   13 грудня 2019 року голову сільради затримано працівниками правоохоронних органів у м. Житомир одразу після отримання ним суми неправомірної вигоди у 2400 доларів США.

   03 березня 2020 року, рішенням тридцять другої сесії Андрушківської сільської ради Попільнянського району Житомирської області 7 скликання, повноваження вказаного сільського голови припинено достроково.

   Нагадаємо, що відповідно до ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, посадовцю-хабарнику загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 1818