Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Затримано групу злочинців, очолювану керівником установи МО України: військова прокуратура

     

   31.03.2020 прокурорами військової прокуратури Житомирського гарнізону Центрального регіону України в рамках контролю за вчиненням злочину задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди в розмірі 37 500 грн.  керівником установи МО України - начальником однієї з квартирно-експлуатаційних частин району Житомирської області. Зазначену суму хабара підозрюваний одержав за надання колишньому військовослужбовцю дозволу для реєстрації у відомчій квартирі, яка знаходиться на балансі МО України.



   Установлено, що вказаний посадовець діяв за попередньою змовою з військовослужбовцем Головного центру спеціального контролю Державного космічного агентства України та ще двома пособниками. Начальник КЕЧ залучив діючих і колишніх військовослужбовців до створеної ним незаконної схеми, за якою в одному з військових містечок Житомирщини за «винагороду» надавав дозволи на реєстрацію у відомчих квартирах з можливістю подальшої приватизації цього житла.  

   Чотирьох співучасників затримано в порядку ст. 208 КПК України. Затримання відбулось спільно зі слідчими СУ ГУ НП в Житомирській області, за оперативного супроводження ВБКОЗ УСБУ в Житомирській області.

   Санкція ч. 3 ст 368 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 1643