Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Верховний суд залишив без змін вирок екс-військовослужбовцю, який вбив цивільного у Києві

     

   10.03.2020 Верховним судом розглянуто Касаційну скаргу захисників військовослужбовця, якого засуджено до восьми років позбавлення волі за вбивство.
Вироком Деснянського районного суду м. Києва від

   19.09.2018 військовослужбовця визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України та призначено йому покарання у виді 9 років позбавлення волі, а також позбавлено спеціального звання молодший лейтенант.

   26.02.2019 ухвалою Київського апеляційного суду обвинуваченому змінено вирок Деснянського районного суду м. Києва від 19 вересня 2018 року в частині призначеного покарання та засуджено військовослужбовця до 8 років позбавлення волі.

   У Касаційній скарзі сторона захисту просила змінити кваліфікацію вчиненого кримінального правопорушення та зменшити міру покарання.
За обгрунтованої позиції публічного обвинувачення – військової прокуратури Дарницького гарнізону Центрального регіону України та Офісу Генерального прокурора, Верховним судом постановлено рішення щодо залишення Касаційної скарги захисників засудженого без задоволення. Остаточний вирок обвинуваченому - 8 років позбавлення волі.

   Нагадаємо, що екс-військовослужбовець військової служби за контрактом,  10.02.2018 року о 12.30, знаходячись на зупинці громадського транспорту у м. Києві, на ґрунті раптово виниклих особистих неприязних стосунків наніс ножем удар в область серця цивільному громадянину. Від отриманих тілесних ушкоджень постраждалий помер за кілька хвилин на місці події. Вбивця намагався втекти з місця події, але був затриманий працівниками поліції.


ДЖЕРЕЛО

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України


кількість переглядів: 1985