Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Вирок за за напад на офіцера - 5 місяців гауптвахти

     

   04.03.2020 вироком Полтавського районного суду Полтавської області, за обвинуваченням прокурора військової прокуратури Полтавського гарнізону Центрального регіону України визнано винним обвинуваченого – молодшого сержанта ЗСУ.

   Встановлено, що молодший сержант-контрактник 14.11.2019 близько 4 години ночі, перебуваючи у гуртожитку військової частини аеромобільних військ, яка розташована у Полтавській області, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, наніс легкі тілесні ушкодження своєму начальнику - майору ЗСУ. Тобто діяв всупереч вимог ст.ст. 11, 13, 16, 49, 50 Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України, ст.ст. 1, 3, 4, 6 Дисциплінарного статуту Збройних Сил України. Дії правопорушника кваліфіковано за ч. 3 ст. 405 Кримінального кодексу України.

   Суд визнав нападника винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 405 КК України та призначив йому покарання у виді арешту строком на 5 місяців з утриманням на гауптвахті

   Також судом задоволено цивільний позов потерпілого та зобов’язано обвинуваченого відшкодувати йому моральну шкоду у розмірі 10 тис. грн.

   Зазначимо, що військова прокуратура системно і принципово продовжує працювати в напрямку викорінення насильства між військовослужбовцями, особливо при наявності стану підлеглості. 

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2005