Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Апеляційну скаргу залишено без змін: колишній військовий за спробу викрадення 55 тисяч доларів США проведе 5 років за ґратами

   05.06.2019 за публічного обвинувачення військової прокуратури Київського гарнізону засуджено колишнього військовослужбовця-контрактника за участь в афері з викраденням валюти в особливо великих розмірах.

   Установлено, що в травні 2016 року військовослужбовець військової служби за контрактом, перебуваючи у щорічній відпустці, вступив у злочинну змову із невстановленими співучасниками злочину.  Контрактник намагався викрасти валюту, організувавши вдаваний пункт обміну. Жертву пограбування – чоловіка, якому потрібно було обміняти 55 тисяч доларів США, заманили до пункту, розмістивши контакти «обмінника» в мережі Інтернет. Проте майже одразу після одержання вказаної суми злочинець був затриманий працівниками поліції.

   04.03.2020 військовою прокуратурою Київського гарнізону доведено необґрунтованість апеляційної скарги сторони захисту, яка вважала фігуранта невинуватим. Київський апеляційний суд, прийнявши до уваги неспростовні докази військової прокуратури, залишив апеляційну скаргу без задоволення, а вирок суду першої інстанції – без змін.

   Нагадаємо, що Оболонський районний суд м. Києва призначив аферисту покарання у виді 5 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна, окрім житла.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

 

кількість переглядів: 1601