Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
9 років позбавлення волі: вирок суду військовослужбовцю за умисне вбивство на території військового об’єкту

     

   04.03.2020 року завершено судовий розгляд у кримінальному провадженні за обвинуваченням військовослужбовця Бобровицького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки у вчиненні умисного вбивства співслужбовця. Публічне обвинувачення здійснювалось військовою прокуратурою Чернігівського гарнізону Центрального регіону України.

   Резонансний випадок трапився на території військового об’єкту 09.08.2019 року.

   Установлено, що о 22 год. 40 хв. між двома військовослужбовцями – старшим сержантом та старшиною ЗСУ в розташуванні збірного пункту Чернігівського об’єднаного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, виник словесний конфлікт з образами особистого характеру.

   Один з військовослужбовців, старший сержант ЗСУ, передбачаючи суспільно-небезпечні наслідки у свого вчинку умисно наніс співслужбовцю один удар ножем в область грудної клітки, внаслідок чого потерпілий помер на місці.

   04.03.2020 Деснянським районним судом м. Чернігова обвинуваченого визначено винним у вчиненні злочину, передбаченого ст. 115 Кримінального кодексу України. За умисне вбивство злочинцю призначено покарання у виді 9 років позбавлення волі.

   Цивільний позов потерпілої на суму 500 тис. грн. суд задовольнив в повному обсязі.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 1873