Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Заступник начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ підозрюється у розкраданні понад 600 тисяч грн

     

   27.02.2020 за процесуального керівництва військової прокуратури Центрального регіону України, слідчими Центрального апарату Державного бюро розслідувань повідомлено про підозру колишньому виконуючому обов’язки директора одного з державних підприємств Міністерства оборони України у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 191, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

   Встановлено, що вказана службова особа, користуючись своїм службовим становищем, заволоділа, під виглядом отримання безпроцентної фінансової позики від підприємства, грошовими коштами в сумі 482 тис. грн., які були виділені Міністерством оборони України та передбачалися для будівництва житла, оскільки очолюване ним ДП виступало генеральним підрядником із будівництва житлового будинку для військовослужбовців в одному з обласних центрів.

   Крім того, вказана службова особа привласнила закуплені за гроші державного підприємства та отримані нею у постачальників товарно-матеріальні цінності  на суму понад 130 тис. грн.

   На даний час фігурант обіймає посаду заступника начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ.
До суду подано клопотання про застосування щодо підозрюваного запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
Санкції ч. 2 та ч. 5 ст. 191 КК України передбачають покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.


Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 1763