Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2020

15.01.2020 - 3000 доларів хабара: військова прокуратура Київського гарнізону затримала начальника реабілітаційного центру

15.01.2020 прокурорами військової прокуратури Київського гарнізону  Центрального регіону України та слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві, викрито факт одержання неправомірної вигоди, поєднаного із вимаганням такої вигоди, начальником одного з оздоровчо-профілактичних реабілітаційних центрів Філії Національного центру управління та випробувань космічних засобів Національного космічного агентства України. Викриття хабарника відбулось за оперативного супроводження Управління стратегічних розслідувань в Київській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

   Установлено, що на початку травня 2019 року до начальника одного з оздоровчо-профілактичних реабілітаційних центрів звернулася приватний підприємець щодо можливості оренди літніх будинків для відпочинку, які перебувають на балансі зазначеної установи за адресою: Київська область, Вишгородський район, с. Новосілки.

   Натомість, вказана посадова особа висунула підприємцю вимогу щодо передачі їй неправомірної вигоди у вигляді грошових коштів у розмірі 500 доларів США за за позитивне вирішення питання щодо оренди кожного з літніх будинків для відпочинку.

   15.01.2020 близько 13 год. 00 хв. в ході контролю за вчиненням злочину під час проведення спеціального слідчого експерименту начальник Центру, перебуваючи у приміщенні Державного космічного агентства України, одержав від підприємця частину неправомірної вигоди у сумі 3000 доларів США, після чого посадовець затриманий у порядку ст. 208 КПК України.

   Наразі проводяться обшуки та інші невідкладні слідчі (розшукові) дії, встановлюються інші службові особи, причетні до цього злочину. Затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 1548