Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура повідомила про підозру офіцеру-прикордоннику, який збив дитину на пішохідному переході

     

   Військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України повідомлено офіцера Державної прикордонної служби України про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України.

   Встановлено, що лейтенант Державної прикордонної служби України скоїв в місті Києві наїзд на малолітнього пішохода, який перетинав проїзну частину в межах нерегульованого пішохідного переходу.

   Унаслідок даної дорожньо-транспортної пригоди дванадцятирічна дитина отримала тяжкі тілесні ушкодження.
Досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні, здійснюється слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві.

   Санкція за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України, порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження, передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

  Нагадаємо, що згідно зі ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
   
Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 1935