Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура Центрального регіону України не допустила відчуження майна заводу «Генератор» вартістю 300 млн грн

     

   Верховний Суд підтримав позицію військової прокуратури Центрального регіону України і скасував рішення Господарського суду міста Києва та Північного апеляційного господарського суду, якими незаконно введено процедуру санації у справі про банкрутство ДП «Завод «Генератор».

 
   Процедура санації була введена на державному підприємстві з метою відчуження частини його цілісного майнового комплексу, орієнтовною вартістю 300 мільйонів гривень.
 
   Втім, це державне підприємство не підлягає приватизації, оскільки має статус стратегічного для економіки і безпеки держави. Тож військова прокуратура Центрального регіону України через суд зупинила незаконну процедуру і захистила нерухоме майно оборонного заводу від відчуження. 
 
   Нагадаємо, що ДП «Генератор» - унікальне підприємство, єдине в Україні та одне з небагатьох у світі, що виробляє та володіє технологіями виготовлення вакуумних приладів надвисоких частот.  Саме завдяки продукції заводу працюють українські радіолокаційні станції, що стоять на озброєнні української армії.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 1890