Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура Житомирського гарнізону затримала на хабарі голову Андрушківської ОТГ

     

   Військовою прокуратурою Житомирського гарнізону спільно зі Слідчим управлінням ГУ Нацполіції в Житомирській області та  Управлінням стратегічних розслідувань в Житомирській області ДСР Нацполіції України затримано голову Андрушківської ОТГ за одержання 2400 доларів США неправомірної вигоди.


   Встановлено, що упродовж вересня-листопада 2019 року голова Андрушківської об’єданої територіальної громади висунув вимогу громадянину надати йому 2500 доларів США хабара за безперешкодне отримання у власність земельної ділянки площею  0,25 га на території ОТГ.
 
   13 грудня 2019 року посадовець одержав «винагороду» в сумі 2400 доларів США за  земельну послугу в м. Житомир. Після чого був затриманий правоохоронцями в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Предмет злочину у нього вилучено з кишені одягу.

   Наразі керівнику громади готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою і відсторонення від посади.

   Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2064