Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура Житомирського гарнізону зупинила незаконну вирубку лісу на 137 гектарах земель оборони

     

   За позовом військової прокуратури Житомирського гарнізону Господарський суд Житомирської області заборонив державному підприємству вести лісове господарство та використовувати насадження на землях Міністерства оборони України загальною площею 137, 4 гектарів.

   Ділянка на території Житомирського району  була надана для розміщення та постійної діяльності Збройним Силам України і перебуває на обліку у Квартирно-експлуатаційному відділі міста Житомир, тобто її постійним користувачем є Міністерство оборони України.

   У ході судового розгляду було встановлено, що ці землі були неправомірно включені до акту прийому-передачі цілісного майнового комплексу військового лісгоспу із відання Міністерства оборони України до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів. Через це з 2013 року реорганізований військовий лісгосп, який вибув із оборонного відомства, продовжував незаконне ведення лісового господарства на території військової частини.

   Військові прокурори захистили інтереси держави у суді і зупинили незаконну вирубку дерев та використання 137,4 гектарів лісового фонду на землях оборони.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 1845