Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Вилучені вибухові арсенали у військовослужбовців: військові прокуратури Полтавського і Житомирського гарнізонів керують розслідуванням

     

   Військова прокуратура Полтавського гарнізону Центрального регіону України здійснює процесуальне керівництво у провадженні про незаконне зберігання зброї солдатом-контрактником. Боєприпаси були виявлені у водія мінометної батареї патрульною поліцією під час перевірки його цивільного автомобіля на трасі Кременчук-Полтава. В ході огляду  ВАЗ-2101 було вилучено 9 корпусів гранат РГ-42, 1 корпус гранати РГД-5, 10 запалів УЗРГМ, 80 набоїв 7,62 мм та 7 сигнальних ракет.

  

   Незаконну схованку засобів ураження у військового, який щойно повернувся із зони ООС,  викрито також в м. Новоград-Волинському.  Військова прокуратура Житомирського гарнізону спільно зі слідчим управлінням ГУ Нацполіції в Житомирській області та  оперативним підрозділом Новоград-Волинського міськрайонного відділу УСБУ задокументували факт зберігання боєприпасів. Під час обшуку в гаражі  начальника зв’язку одного з окремих розвідувальних батальйонів ЗСУ було виявлено та вилучено 10 предметів схожих на гранати без запалів, з яких 5 штук Ф1 та 5 – РГД.



   У обох кримінальних провадженнях готуються клопотання до суду про призначення вибухотехнічних експертиз. Після чого буде вирішено питання про оголошення про підозру військовим. 

Довідково : за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України   носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу – караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 1673