Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура Житомирського гарнізону затримала військового комісара на хабарі за уникнення призову

     

   Військова прокуратура Житомирського гарнізону спільно з Управлінням захисту економіки в Житомирській області ДЗЕ Нацполіції та Житомирським обласним управлінням Нацполіції викрили на хабарі в 1000 доларів США військового комісара Лугинського районного військового комісаріату. 29 серпня 2019 року підполковника затримано «на гарячому», а предмет злочину вилучений.



   Задокументовано, що військком вимагав і одержав «винагороду» за сприяння в уникненні призову на строкову військову службу до Збройних Сил України.

   Після проведення першочергових слідчих дій планується повідомити фігуранту про підозру у вчинені злочину, передбаченого  ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Також готується клопотання до суду про обрання хабарникові запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

Довідково: санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.


Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2551