Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
З Днем Державного Прапора України!

     

   Священний атрибут нації, державний символ, кольоровий код і оберіг кожного українця. В переддень проголошення незалежності України - 23 серпня 1991 року депутати внесли до сесійної зали Верховної Ради синьо-жовтий прапор.

   Втім українське знамено було незмінним супутником історичних трансформацій задовго до цих подій. Прем’єрне поєднання синього і жовтого було на гербі Львова. Потім часто зустрічалось на прапорах козаків. В цих же барвах зображені полотна на їхніх списах і на знаменитій картині «Запорожці пишуть листа турецькому султану». Під українськими стягами віддали життя герої Крут. За підняття жовто-блакитних полотен платили волею сміливці-патріоти в радянські часи. З ними в руках йшла відстоювати Гідність Небесна Сотня.
  

   Під державним прапором зараз творяться подвиги на фронті, він знаменує наші перемоги і відвойовані землі. Дуже скоро наш стяг замайорить над українським Донбасом і Кримом, символізуючи їхнє остаточне повернення.

   Все що нам потрібно – вірити, боротися і шанувати жертви і зусилля тих, хто відстоював і далі захищає наше історичне право бути вільною і незалежною державою. Кожен має наполегливо працювати, щоб Україна була цілісною, суверенною, сильною, багатою і щасливою.

   Зі святом!


Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

                 

кількість переглядів: 2161