Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За викрадення військового майна колишній заступник командира бригади відповість у суді

     

   Майор «прибрав до рук» понад 400 кілограмів автомобільного пального з військової частини. Військова прокуратура Чернігівського гарнізону завершила досудове розслідування за фактом викрадення військового майна, вчиненого офіцером командної ланки 1-ї окремої танкової бригади.

   Слідством встановлено, що 23 березня 2019 року заступник командира з тилу – начальник тилу військової частини, зловживаючи службовим становищем та використовуючи надані повноваження, наказав підлеглим військовослужбовцям вилучити  з місць зберігання 60 кілограмів бензину та 380 кілограм дизелю. Потім, скориставшись статусом за посадою, безперешкодно вночі вивіз 200-літрову бочку та 12 каністр із пальним за межі частини.

   Автомобіль з викраденим майном був виявлений та затриманий завдяки спільним діям працівників правоохоронних органів за 10 кілометрів від військової частини. Таким чином було попереджено збут пального третім особам.

   За такі дії майора було звільнено з посади та військової служби за службовою невідповідністю. А тепер він постане перед судом.

   Дії обвинуваченого заступника командира  кваліфіковані за ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України – викрадення військовою службовою особою із зловживанням службовим становищем військового майна, в умовах особливого періоду.

   Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 12 років.


Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України



кількість переглядів: 2551