Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
100 тисяч гривень хабара: військова прокуратура Полтавського гарнізону затримала на гарячому начальника відділу Держекоінспекції

  

   Службовець вимагав «винагороду» за позитивний висновок екологічної перевірки на приватному підприємстві. Під час одержання 100 тисяч гривень неправомірної вигоди начальника відділу Державної екологічної інспекції Центрального округу затримали співробітники військової прокуратури Полтавського гарнізону Центрального регіону України, Теруправління ДБР, розташованого у місті Києві та Управління захисту економіки в Полтавській області ДЗЕ Нацполіції.

 



   Встановлено, що чиновник Держекоінспеції в червні 2019 року висунув незаконну вимогу представникам одного з цегельних заводів Полтавщини. За 100 тисяч гривеньхабара він обіцяв позитивне рішення за результатами перевірок на підприємстві та подальшу  безперешкодну господарську діяльність товариства.

   30 липня 2019 року здирника викрито «на гарячому» в рамках контролю за вчиненням злочину. Предмет злочину – 100 тисяч гривень хабара вилучені правоохоронцями.

   Наразі проводяться першочергові слідчі та процесуальні дії. Зловмиснику готується повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Фігурантові загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Також до суду готується клопотання про взяття впійманого на хабарі службовця під варту.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України


кількість переглядів: 2581