Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У військовій прокуратурі відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів Центрального регіону України

     

   Правоохоронці обговорили стан протидії злочинності та заходи щодо підвищення ефективності забезпечення законності у військових формуваннях та стабілізації криміногенної ситуації в регіоні.

  У координаційній нараді  під головуванням військового прокурора Центрального  регіону України, взяли участь керівники Територіального управління ДБР, розташованого в м. Києві, Департаменту внутрішньої та власної безпеки та регіональних управлінь Держприкордонслужби, Головного управління військової контррозвідки СБУ та Центрального управління Військової служби правопорядку у ЗСУ.



   Упродовж І півріччя поточного року за процесуального керівництва військової прокуратури Центрального регіону розслідувалось 3477 кримінальних проваджень, до суду з обвинувальними актами скеровано 708 проваджень.

   «Одним із головних пріоритетів для правоохоронних органів є боротьба з корупцією. І на цьому напрямку ми маємо певні позитивні здобутки в першому півріччі 2019 року. За процесуального керівництва військових прокуратур Центрального регіону з обвинувальними актами до суду скеровано 71 кримінальне провадження з ознаками корупції, з них - 66 за фактами хабарництва посадовцями різних рівнів. Це найкращий результат по Україні серед військових прокуратур регіонів.

   Загалом, у поточному році у злагодженій діяльності та ефективній координації дій з оперативними підрозділами СБУ та Національної поліції України ми затримали 39 посадовців. Серед них і командири військових частин, і поліцейські, і прикордонники, і митники, чимало посадовців держадміністрацій та місцевого самоврядування, чиновників з державних та комунальних підприємств. Сума вилученої неправомірної вигоди - 4,2 мільйони гривень», - розповів на нараді військовий прокурор Центрального регіону України Олег Сенюк.

 

   Військовий прокурор регіону також наголосив на необхідності пошуку нових підходів до організації протидії злочинності у військових колективах та контролю за законністю використання бюджетних коштів.

   «Зважаючи на те, що на Сході України триває операція об’єднаних сил, слід приділити першочергову увагу виявленню кримінальних правопорушень в оборонно-промисловому секторі. Також потрібно виробити комплексний підхід до виявлення фактів невиплати заробітної плати на підприємствах оборонно-промислового комплексу та її погашення», - додав генерал-майор Олег Сенюк.

   Військовий прокурор Центрального регіону України також закцентував увагу на необхідності активізації діяльності правоохоронних органів із виявлення кримінальних правопорушень у земельній сфері та захисті інтересів держави у природоохоронній сфері. Посилення спільних координаційних заходів потребує і виявлення контрабанди на лінії державного кордону, протидія організованій злочинності та вчиненню кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним обігом наркотичних засобів.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2203