Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура Полтавського гарнізону викрила зрадника, який «зливав» інформацію ФСБ

     

   Мешканцю Кременчука повідомлено про підозру у державній зраді. Злочин задокументовано  військовою прокуратурою Полтавського гарнізону спільно зі слідчими слідчого відділу та оперативниками відділу контррозвідки УСБУ в Полтавській області.

   Зрадник протягом 2016-2019 років з метою нанесення шкоди суверенітетові, територіальній цілісності та обороноздатності, економічній та інформаційній безпеці України передавав відомості працівникам ФСБ Російської Федерації. За дані щодо суспільно-політичної, соціально-економічної та військової ситуації в Україні він отримував грошову винагороду від спецслужби держави-агресора.



   В ході обшуків у шпигуна вилучено предмети злочинної діяльності та 9000 доларів США та 4900 російських рублів, здобутих злочинним шляхом.

   Правоохоронці повідомили громадянину про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (Державна зрада). В разі доведення вини у суді – фігурант проведе за гратами від дванадцяти до п’ятнадцяти років.

   На даний час складено та подано до суду клопотання про обрання зловмиснику запобіжного заходу у виді тримання під вартою.


Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України


кількість переглядів: 2882