Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За підсумками 6 місяців 2019 року військова прокуратура Центрального регіону повернула в держбюджет понад 11 мільйонів гривень

     

   У військовій прокуратурі Центрального регіону підбили підсумки роботи за півріччя. Незмінно лідирує відомство в 2019 році серед прокуратур регіонів за напрямком представництва інтересів держави. За сумою реального повернення коштів до бюджету за результатами 6 місяців  –  військова прокуратура Центрального регіону має найкращий результат.

   «Ми поставили собі за мету повертати державі в рази більше, ніж витрачається із бюджету на утримання всіх наших прокурорсько-слідчих працівників. За втручання військової прокуратури Центрального регіону загалом відшкодовано понад 93 мільйони гривень.

   За півроку нам вдалося повернути і попередити незаконне надання 33 гектарів землі на загальну суму понад 62 мільйони гривень. На 2000 гектарів земель оборони на Житомирщині наші військові прокурори домоглися заборони ведення лісового господарства та вибуття майна на 80 мільйонів гривень», - заявив військовий прокурор Центрального регіону України Олег Сенюк.

   Також активну роботу прокуратура регіону веде із виявлення корупційних злочинів. Так, протягом 6 місяців 2019 року викрито 76 фактів одержання та надання неправомірної вигоди.

   «Загальна сума вилучених хабарів за півроку – понад 4,2 млн. грн. Найбільша задокументована військовими прокурорами Центрального регіону «нажива» – 800 тисяч гривень. Таку суму встиг отримати за оборудки з підрядами на виконання будівельних робіт керівник Державної служби зайнятості. Він разом зі спільниками був затриманий «на гарячому» у травні. Вживаються заходи також і із попередження корупційних злочинів та адміністративних правопорушень серед військовослужбовців. Зокрема, гідний результат маємо по притягненню до відповідальності за внесеними поданнями з метою виявлення причин та умов, що сприяли вчиненню корупційного правопорушення – це понад півтисячі осіб за звітний період», - додав військовий прокурор регіону.

   Загалом за 6 місяців року військовою прокуратурою Центрального регіону направлено до суду з обвинувальними актами 708 кримінальних проваджень.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

 

 

 

 

кількість переглядів: 2597