Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Боротьба з військовими адмінправопорушеннями: за півроку понад півмільйона гривень штрафів та 28 арештованих

     

   Військовою прокуратурою Центрального регіону України постійно вживаються заходи щодо зміцненням стану законності у військових колективах.

   За 6 місяців 2019 року прокуратурою регіону складено та направлено до суду 398 протоколів про вчинення військових адміністративних правопорушень, 319 із них розглянуто. Винних осіб притягнуто до передбаченої законом відповідальності. Серед них:115 військовослужбовців старшого та молодшого офіцерського складу, зокрема, 7 командирів військових частин та 94 командири підрозділів.

   До прикладу, військовою прокуратурою Центрального регіону України складено та направлено до суду протокол про вчинення командиром однієї з військових частин адміністративного правопорушення.

   Офіцер  порушив вимоги військових статутів та, внаслідок недбалого ставлення до військової служби в умовах особливого періоду, не вживав заходів щодо захисту інтересів держави при самовільному захопленні та використанні цивільними особами земель оборони площею близько 2 га. Рішенням суду військовослужбовця притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено стягнення у виді штрафу.

   Також апаратом військової прокуратури регіону складено та направлено до суду протокол про вчинення адмінправопорушення одним з начальників територіального квартирно-експлуатаційного управління. Полковник перевищивши свої службові повноваження в умовах особливого періоду, підписав акт прийняття виконаних робіт без фактичного їх виконання та платіжне доручення. Суд наклав на порушника штраф.

   Загалом суди за півроку наклали адміністративні стягнення у виді штрафу на загальну суму понад 630 тис. грн. на 250 військовослужбовців, а 28 особам - призначено покарання у виді арешту з утриманням на гауптвахті.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2226