Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура затримала на хабарі посадовців управління з питань виконання покарань Мін’юсту

     

   Чиновники вимагали у підприємця «відкати» за реалізацію продукції в установах виконання покарань Київщини. Начальника виробничого управління Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації МІністерста юстиції України та його заступників затримала військова прокуратура Центрального регіону України під час передачі частини хабара у розмірі 18000 гривень.



   Досудовим розслідуванням встановлено, що підприємець звернувся до управління в лютому 2019 року щодо реалізації продовольчих товарів у виправних закладах в  Київській області. Начальник управління виробничої діяльності підприємств Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Мін’юсту та його заступники запропонували бізнесмену схему: він платить чиновникам 60% від прибутку, а ті не створюють йому перешкод у діяльності.

   11 червня один з посадовців, діючи за попередньою змовою групою осіб,  отримав чергову частину побору - 18 000 гривень. Після цього фігуранти були затримані в порядку ст.208 КПК України військовою прокуратурою спільно з слідчими Теруправління ДБР, розташованого в м.Києві та Управління захисту економіки Нацполіції в Київській області.

   Наразі проводяться слідчі та процесуальні дії. Готуються повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, клопотання до суду про обрання фігурантам запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення від займаних посад.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2396