Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура Житомирського гарнізону захистила ліс і 2000 гектарів земель оборони

     

   Господарський суд Житомирської області задовольнив позов військової прокуратури Житомирського гарнізону та заборонив державному підприємству вести лісове господарство та використовувати насадження на землях Міністерства оборони України загальною площею понад 2 тисячі гектарів.   

   До військової прокуратури Житомирського гарнізону Центрального регіону України зі скаргами звернулося командування військової частини, яка дислокується на частині земельних ділянок та є їх постійним користувачем відповідно до державних актів.

   Встановлено, що землі були неправомірно включені до акту прийому-передачі цілісного майнового комплексу військового лісгоспу із відання Міністерства оборони України до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів.  Через це з 2013 року реорганізований військовий лісгосп, який вибув з відання оборонного відомства, продовжував незаконне ведення лісового господарства на території військової частини.

   Військові прокурори захистили у суді інтереси  держави в особі Міністерства оборони і припинили незаконне використання 2000 гектарів лісового фонду на землях оборони.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2167