Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура спільно з прикордонниками перекрила канал контрабанди цигарок до ЄС

     

   Правоохоронці під час обшуків в Коростені на Житомирщині вилучили понад 35 тисяч пачок тютюнових виробів без марок акцизного збору. Середня ринкова вартість партії цигарок в Україні - 700 тисяч  гривень. За кордоном очікуваний незаконний прибуток від реалізації перехопленого товару мав  становити близько 3 мільйонів гривень.

 

   Канал контрабанди було перекрито 31 травня  за процесуального керівництва військової прокуратури Житомирського гарнізону Центрального регіону України. Спробу налагодження схеми незаконного переміщення тютюнових виробів до країн Євросоюзу було припинено спільно з відділом внутрішньої та власної безпеки по Житомирському прикордонному загону та слідчого управління обласного управління Нацполіції із залученням спецпідрозділу «Дозор»  Держприкордонслужби.

   Зловмисники намагались налагодити канал контрабанди тютюну шляхом спроби підкупу  прикордонників, що задокументовано в рамках кримінального провадження.

   На даний час готується повідомлення про підозру особі, яка надала неправомірну вигоду військовому Держприкордонслужби,  клопотання про обрання йому запобіжного заходу у виді домашнього арешту, а також  клопотання про арешт вилученого майна.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2127