Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура Центрального регіону затримала на хабарі керівника житомирського митного посту

     

   Виконувач обов'язків начальника митного посту «Житомир-Центральний» Житомирської митниці ДФС вимагав та отримав 1300 доларів США від підприємця за безперешкодне митне оформлення товарів. Під час одержання другої частини неправомірної вигоди у розмірі 900 доларів він був затриманий за процесуального керівництва військової прокуратури Центрального регіону України та оперативного супроводження співробітників Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України, слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві.



   Установлено, що в березні 2019 року посадовець висунув вимогу представнику приватного товариства про передачу йому щомісячно грошових коштів з розрахунку 100 доларів США за один розмитнений у зоні діяльності митного посту контейнер з пиломатеріалами. 4 квітня 2019 року посадовець отримав під контролем правоохоронних органів перші 400 доларів США за нестворення штучних перешкод при оформленні 4 контейнерів.

   11 травня керівник поста одержав від заявника ще 900 доларів США неправомірної вигоди, що задокументовано негласними слідчими діями.

   Фігуранта затримано в порядку ст. 208 КПК України, а предмет злочину вилучено.

   Наразі проводяться слідчі та процесуальні дії, готується повідомлення затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, за яким митникові-хабарнику може загрожувати позбавлення волі на строк від 5 до 10 років. Також готується клопотання до суду щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2629