Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура у Вінниці затримала інспектора Держпраці на хабарі в 10 тисяч гривень

     

   Службовець вимагав «винагороду» за видачу дозволу на проведення робіт з підвищеною небезпекою. Під час передачі частини неправомірної вигоди в розмірі 10 тисяч гривень головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Вінницькій області був затриманий.

   Установлено, що на початку квітня інспектор висунув вимогу про передачу  21 тисячі гривень за посвідчення з охорони праці та надання дозволу на роботи пов`язані з утепленням житлових будинків. Втім пізніше оцінив свої «послуги» дорожче і затребував вже 40 тисяч гривень.

   25 квітня в ході негласних слідчих (розшукових) дій задокументовано передачу заявником  частини раніше обумовленої суми «винагороди» у розмірі 10 тисяч гривень. Інспектора-хабарника затримано за процесуального керівництва  військової прокуратури Вінницького гарнізону  Центрального регіону України слідчими ГУ Національної поліції за оперативного супроводження співробітників Управління СБУ у Вінницькій області. Предмет злочину вилучений.



   Наразі проводяться слідчі та інші процесуальні дії. Затриманому  готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2155