Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У першому кварталі 2019 військова прокуратура Центрального регіону повернула державі вдвічі більше коштів, ніж витратили на її утримання

     

   У військовій прокуратурі Центрального регіону підвели підсумки роботи за 1 квартал 2019 року. За три місяці року органи військової прокуратури активізували роботу із захисту та відновлення інтересів держави та збільшили виявлення корупційних правопорушень.

   Зокрема, військові прокурори направили до суду  40 обвинувальних актів про злочини з ознаками корупції – це майже в 7 разів більше, ніж за аналогічний період минулого року.

   За цим показником Центральний регіон отримав найкращий результат серед військових прокуратур регіонів. Загалом за 1 квартал 2019 року до суду направлені 394 обвинувальні акти. Суттєво активізовано роботу також по пріоритетних напрямах діяльності, зокрема збільшились показники, порівняно з минулим роком  у сфері економіки, у бюджетній та у земельній сферах. Найбільш результативними в скеруванні до суду стали військові прокуратури Житомирського, Вінницького і Київського гарнізонів.

   Для захисту та відновлення порушених інтересів держави військова прокуратура Центрального регіону України подала до суду 49 позовних заяв на суму 32,6 млн. грн.

 

   «Вже реально повернуто до державної власності майна та коштів на загальну суму  58,1 млн. грн. - це більше, ніж за аналогічний період  у 2018 році. А головне – це майже в 2 рази більше, ніж держава витратила на забезпечення всіх 150 прокурорсько-слідчих працівників військової прокуратури Центрального регіону України. Зокрема відшкодовано 10 млн. гривень до бюджету – це в 5 разів більше, ніж минулоріч. Відзначились за напрямком представництва прокурори Центрального регіону, Київського та Житомирського гарнізонів. Також ми повернули  державі нерухомість площею майже 1,5 тисячі квадратних метрів, зокрема 25 квартир. За цей період вдалося повернути 9 гектар земель оборони та попередити незаконне вилучення ще  11,4 гектарів», - розповів військовий прокурор Центрального регіону України Олег Сенюк.

   За звітний період військова прокуратура Центрального регіону вдосконалила підходи до боротьби з військовими адміністративними правопорушеннями, за вчинення яких складено та направлено до суду 213 протоколів. Удвічі збільшилася кількість притягнутих до відповідальності осіб офіцерського складу.

   На оперативній нараді військовий прокурор Центрального регіону України Олег Сенюк також відзначив подяками працівників апарату та прокуратур гарнізонів, які доклали найбільше зусиль для підвищення результатів у першому кварталі 2019 року.



Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2121