Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Контрактник отримав 9 років за крадіжку військового майна

     

   Військова прокуратура Житомирського гарнізону довела у суді вину солдата, який викрав із військової частини деталі інтерактивного комплексу імітаційного моделювання бойових дій.

   Контрактник був оператором  групи імітаційного моделювання і мав доступ до комп‘ютерного класу із унікальним обладнанням. Обслуговуючи комплекс, «солдат-хакер» незаконно заволодів його деталями загальною вартістю 850 тисяч грн. Комплектуючі крадій збував, а за отримані гроші хотів придбати «ферму» по виготовленню біткоїнів.

   Вироком Богунського районного суду м. Житомира 5 квітня військовослужбовця засуджено до покарання у вигляді 9 років позбавлення волі за порушення ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України. Також задоволений цивільний позов,  за яким солдат-крадій має відшкодувати частину завданої матеріальної шкоди в розмірі 597 тисяч гривень.

   Решту збитків повернуто військовими прокурорами спільно з нацполіцією в ході слідчих і розшукових дій - предмети злочину на суму 370 тисяч гривень виявлено і вилучено у підприємців у Києві та Львові.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2887