Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Уточнення військової прокуратури про передачу матеріалів щодо розкрадання військового майна колишнім Міністром оборони до НАБУ і САП

     

   У понеділок 18.03.2019 на інформаційному ресурсі «Резонанс» – resonanse.ua оприлюднено повідомлення із заголовком «Орли Матіоса таки «загубили» справу Гриценка (документи)».

   У повідомленні зазначено, що станом на 06.03.2019 до НАБУ не надійшли матеріали кримінального провадження №4201911033000007 про факт розкрадання військового майна та причетності до цього колишнього Міністра оборони.

   Військова прокуратура Центрального регіону України з цього приводу інформує про наступне.

   Відповідно до ст. 216 КПК України, після прийняття рішення про визначення підслідності вказаного кримінального провадження  за детективами НАБУ, а процесуального керівництва - за САП, матеріали провадження наручно кур’єром були відправлені до зазначеного органу досудового розслідування. Однак службові особи секретаріату НАБУ відмовились отримувати ці матеріали, мотивуючи необхідністю направлення їх за допомогою поштового зв’язку.

   У зв’язку з цим, матеріали провадження скеровані на адресу НАБУ та САП через представників фельд’єгерського зв'язку, про що свідчить відповідний реєстр на відправлення.

   Додатково повідомляємо, що у разі необхідності отримання будь-яких відомостей, просимо ЗМІ звертатись до органів військової прокуратури, які володіють первинною та достовірною інформацією.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2076