Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військова прокуратура затримала на хабарі у 3 000 доларів майора ЗСУ

     

   14.03.2019 військовою прокуратурою Білоцерківського гарнізону Центрального регіону України затримано помічника командира з матеріально-технічного забезпечення однієї з військових частин, дислокованої на Черкащині.

   Затримання офіцера відбулося за оперативного супроводу Управління захисту економіки ДЗЕ Національної поліції України у Черкаській області слідчими Білоцерківського відділу поліції ГУ НП в Київській області.



   Установлено, що вказаний майор ЗСУ вимагав та отримав хабар в розмірі 3 тисячі доларів США в інтересах посадових осіб Квартирно-експлуатаційного відділу м. Біла Церква. За вказану суму хабарник в погонах пообіцяв забезпечити погодження та передачу в оренду на користь одного з приватних підприємств  індивідуально-визначеного військового майна, а саме - будівлі у одному з військових містечок Уманського гарнізону.

   Наразі тривають першочергові слідчо-процесуальні дії. Затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, та ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу  України та клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Вирішується питання щодо відсторонення правопорушника від займаної посади.
   
Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2964