Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.03.2019, тижневий брифінг прес-офіцера військової прокуратури Центрального регіону України

     

   За минулі сім днів військовою прокуратурою Центрального регіону України викрито та затримано двох «земельних махінаторів».

  Зокрема, військовою прокуратурою Білоцерківського гарнізону затримано начальника відділу містобудування, архітектури, капітального будівництва та земельних відносин Калитянської селищної ради об’єднаної територіальної громади Київської області.


  

   Посадовець була затримана під час отримання неправомірної вигоди в розмірі 7 600 гривень за надання підприємцю в користування двох земельних ділянок та видачу необхідних дoзвoлів для розміщення тимчасoвих споруд – торгових oб’єктів, у межах території вказаної громади. Затримання відбулось спільно з працівниками Управління захисту економіки в Київській області та слідчими Київського територіального управління Державного бюро розслідувань. Затриманій суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб та призначив заставу в розмірі 134 000 гривень.

   Також за незаконне виділення земельної ділянки вимагав та отримав 27 000 гривень голова однієї з об’єднаних територіальних громад Чернігівської області.



   Хабарник був затриманий військовою прокуратурою Деснянського гарнізону спільно зі співробітниками Національної поліції одразу після отримання вказаної суми неправомірної вигоди. Військовий прокурор Центрального регіону України генерал-майор юстиції Олег Сенюк особисто повідомив затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Наразі хабарнику судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб та призначено заставу в розмірі 153 680 гривень.

   За процесуального керівництва військової прокуратури Київського гарнізону Центрального регіону України викрито факт вимагання та одержання неправомірної вигоди в розмірі 25 000 гривень заступником директора одного з державних підприємств. За вказану суму керівник пообіцяв приватному підприємцю укласти договір зберігання та фактичного використання сховища підприємства. Після одержання вказаної суми неправомірної вигоди, хабарника затримано в порядку ст. 208 КПК України за оперативного супроводу Управління захисту економіки слідчими ГУ НП у Київській області.


   Нечистому на руку державному службовцю суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб і призначив заставу в розмірі 76 840 гривень.

   Крім цього, за обгрунтованої позиції публічного обвинувача - прокурора військової прокуратури Житомирського гарнізону Центрального регіону України засуджено колишнього офіцера однієї з військових частин Повітряних Сил Збройних Сил України.

 


   Установлено, що вказаний капітан Збройних Сил України у період з 30.12.2015 по 01.02.2016 незаконно заволодів спеціальною технікою для обробки польотної інформації. Таким чином,  будучи військовою службовою особою, він зловживав службовим становищем в умовах особливого періоду. Злочинні дії офіцера спричинили унеможливлення використання вказаної техніки в подальшому та заподіяли державі матеріальних збитків на суму 201 100 гривень. Житомирський районний суд Житомирської області погодився з ретельно зібраними доказами військової прокуратури. Вироком суду обвинуваченого офіцера засуджено до покарання у вигляді позбавлення волі на строк 6 років. Також суд постановив стягнути з засудженого заподіяну ним матеріальну шкоду.

   Як зазначив військовий прокурор Центрального регіону України генерал-майор юстиції Олег Сенюк, військова прокуратура Центрального регіону України в умовах особливого періоду гостро і безкомпромісно реагуватиме на випадки викрадення та привласнення військовослужбовцями бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна або заволодіння ними шляхом шахрайства із зловживанням службовим становищем.


Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України


Офіційний YouTube-канал військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2730