Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Дезертир «отримав» 6 місяців гауптвахти

     

   Солдат-контрактник, який ухилявся від служби понад 3 роки наступні 6 місяців проведе на гауптвахті за вироком суду.

   В ході слідства встановлено, що вказаний військовослужбовець, діючи з прямим умислом, направленим на ухилення від військової служби без наміру її проходження у майбутньому, ще в листопаді 2015 року самовільно залишив військову частину А1815. В подальшому він ухилявся від служби, переховувався від правоохоронних органів та приховував свою приналежність до Збройних Сил України.

   У січні 2019 року в результаті спільних розшукових дій органів поліції та Військової служби правопорядку дезертира було затримано та доставлено до органу досудового розслідування.

   19.02.2019 за публічного обвинувачення військової прокуратури Чернігівського гарнізону Чернігівський районний суд Чернігівської області визнав вказаного військовослужбовця військової служби за контрактом військової частини А1815 винним. За вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 408 КК України, дезертира засуджено до 6 місяців арешту з утриманням на гауптвахті.

   Військова прокуратура Центрального регіону України  вкотре звертає увагу всіх осіб, які перераховуються від органів досудового розслідування та суду, на невідворотність кримінально-правової відповідальності та покарання за вчинені дії в незалежності від часу вчинення злочину.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

кількість переглядів: 2179