Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.02.2019, тижневий брифінг прес-офіцера військової прокуратури Центрального регіону України

     

   У військовій прокуратурі Центрального регіону України тривають системні заходи щодо профілактики злочинів та військово-адміністративних правопорушень. Також військовими прокурорами підпорядкованих гарнізонів систематично проводиться прийом військовослужбовців, що забезпечує підтримання зворотнього зв’язку.

   Так, 12 лютого 2019 року військовий прокурор Сумського гарнізону Центрального регіону України майор юстиції Володимир Семишкур відвідав  військову частину 3051 Національної гвардії України на Сумщині, де провів заняття з особовим складом на тему: «Особливості притягнення військовослужбовців до кримінальної та адміністративної відповідальності».


   Під час проведення занять до військовослужбовців вказаної військової частини були доведені вимоги Кримінального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення. Військовим також наведено практичні приклади притягнення осіб до відповідальності за порушення вимог Законів України та військових статутів.
Нагадаю, що зустрічі-семінари з військовослужбовцями щодо профілактики злочинів, у поточному році також проведені військовими прокурорами Білоцерківського, Дарницького, Житомирського та Черкаського гарнізонів.

   Також військова прокуратура Центрального регіону України продовжує затримувати «на гарячому» нечистих на руку державних службовців.

   Так, 14 лютого 2019 року військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України спільно з співробітниками Управління захисту економіки в м. Києві та Київського Територіального управління Державного бюро розслідувань, викрито факт вимагання неправомірної вигоди старшим  оперуповноваженим об'єднаної державної податкової інспекції у Деснянському районі Головного управління ДФС в м. Києві.


   Установлено, що у лютому 2019 року податківець висунув громадянці України - приватному підприємцю вимогу про передачу коштів в розмірі 300 доларів США. За таку «винагороду» службова особа обіцяла не вживати заходів адміністративного характеру за надуманими порушеннями правил роздрібної торгівлі. Проте, під час передачі хабарнику обумовленої суми під контролем правоохоронців, він був затриманий.

   Хабарнику-держслужбовцю повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.  Зазначу, що «прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди у значному розмірі, - або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, - карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. В даний час суд обрав хабарнику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб та визначив суму застави в розмірі 153 тисячі 680 гривень.

   Як зазначив військовий прокурор Центрального регіону України генерал-майор юстиції Олег Сенюк, з початку 2019 року військовою прокуратурою регіону викрито та задокументовано 22 факти хабарництва. Серед любителів незаконного збагачення – державні службовці та військові посадові особи. В правопорушників вилучено неправомірну вигоду на суму 40 тисяч 300 доларів США, 92 тисячі 200 гривень, 10 000 російських рублів, а також документи на 4 земельні ділянки вартістю 120 тисяч гривень.


Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

ДЖЕРЕЛО: офіційний YouTube-канал військової прокуратури Центрального регіону України

 

кількість переглядів: 4598