Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Військовою прокуратурою Київського гарнізону затримано службовця Державної фіскальної служби

     

   Військова прокуратура Центрального регіону України продовжує затримувати «на гарячому» нечистих на руку державних службовців.

   Так, 14.02.2019 військовою прокуратурою Київського гарнізону спільно з співробітниками Управління захисту економіки в м. Києві та Київського Територіального управління Державного бюро розслідувань, викрито факт вимагання неправомірної вигоди старшим  оперуповноваженим об'єднаної державної податкової інспекції у Деснянському районі Головного управління ДФС в м. Києві.

   Установлено, що у лютому 2019 року податківець висунув громадянці України - приватному підприємцю вимогу про передачу коштів в розмірі 300 доларів США за невжиття заходів адміністративного характеру за надуманими порушеннями правил роздрібної торгівлі.

   14.02.2019 підприємець на вимогу правопорушника передала раніше обумовлену неправомірну вигоду у розмірі 8200 гривень (еквівалент 300 долларів США). Одразу після отримання вказаної суми податківця затримано, предмет неправомірної вигоди в підозрюваного вилучений.



   На даний час проводяться першочергові слідчі та процесуальні дії. Затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та клопотання до суду про обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

   Нагадаємо, що з початку лютого військовою прокуратурою викрито та задокументовано вже 5 фактів хабарництва. Загальна сума вилученої в правопорушників неправомірної вигоди становить 35 300 доларів США та 50 000 гривень.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

 

кількість переглядів: 2547